BORG BOUWKUNDE

Bij het BORG-certificaat draait erom dat inbraakbeveiliging moet passen bij het risico op inbraak voor de betreffende woning of bedrijfspand. ABL beveiliging helpt u om conform de BORG bouwkundige eisen de beveiliging te realiseren. Het maakt ons bevoegd om niet alleen bouwkundige beveiligingsmaatregelen te adviseren, maar ze ook in alle risicoklassen aan te brengen. Meer informatie vindt u in de bijlage bouwkundige beveiliging.
Op de website van het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid www.hetccv.nl, vindt u meer informatie over de regelgeving. 

VRKI

Met de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) kan bepaald worden welke beveiligingsmaatregelen er nodig zijn in een bepaalde risicoklasse. De indeling is mede in samenspraak met de verzekerinsbranche tot stand gekomen. Bij VRKI gaat het om zware risico’s, hogere inboedelwaarde en/of hogere attractieve waarde. Attractieve zaken zijn bijvoorbeeld audiovisuele- en computerapparatuur, lijfsieraden, contant geld, antiek en kunst.

RISICOKLASSE

Uw inboedelverzekeraar kan eisen stellen aan het gebruikte hang- en sluitwerk. In uw polis staat in welke risicoklasse uw pand valt. Om in aanmerking te komen voor het Certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® moet uw woning minimaal voldoen aan risicoklasse 1.

Risicoklasse 1SKG®**3 minuten vertraging
Risicoklasse 2SKG®***5 minuten vertraging
Risicoklasse 3SKG®****10 minuten vertraging

Stel vrijblijvend je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.