Certificeringen

Op het gebied van veiligheid zijn er vele keurmerken en certificaten. Wij leggen u graag kort uit wat ermee bedoeld wordt. Heeft u geen zin om er uw hoofd over te breken, vraag ons dan om advies. Wij weten precies welke normen en eisen er voor u gelden.

Maak een afspraak

SKG KEURMERK

Goed hang- en sluitwerk herkent u aan het SKG-keurmerk. Het SKG certificaat laat zien of hang- en sluitwerk voldoet aan de Nederlandse Norm (NEN5089) voor sterkte en duurzaamheid. Het aantal sterren geeft de mate van inbraakwerendheid aan.

RISICOKLASSE

Uw inboedelverzekeraar kan eisen stellen aan het gebruikte hang- en sluitwerk. In uw polis staat in welke risicoklasse uw pand valt. Om in aanmerking te komen voor het Certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® moet uw woning minimaal voldoen aan risicoklasse 1.

Risicoklasse 1 SKG®** 3 minuten vertraging
Risicoklasse 2 SKG®*** 5 minuten vertraging
Risicoklasse 3 SKG®**** 10 minuten vertraging

Voor meer informatie kunt u terecht op www.skg.nl.

POLITIEKEURMERK

Woningen die beveiligd zijn volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben tot 90% minder kans op een inbraak. De meeste woninginbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Ze willen snel en ongezien hun slag slaan en gebruiken daarbij klein gereedschap. Door het juiste hang- en sluitwerk te kiezen, kunt u het deze gelegenheidsdieven erg moeilijk maken. Voeldoet u aan alle eisen van het politiekeurmerk, dan kunt u een PKVW-certificaat krijgen. Daarmee kunt u ook korting krijgen op uw inboedelverzekering.
Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl

PKVW-BEDRIJF

ABL beveiliging is op weg naar certificering als PKVW-bedrijf. Bedrijven die dit certificaat hebben, zijn gecertificeerd zijn om bestaande woningen te beveiligen volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Medewerkers die gediplomeerd zijn als PKVW-preventieadviseur geven niet alleen advies over de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen om te voldoen aan het Politiekeurmerk maar brengen ook hang- en sluitwerk aan conform de PKVW-voorschriften en geven het certificaat Veilige Woning af.

BORG BOUWKUNDE

Bij het BORG-certificaat van het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP) draait het erom dat inbraakbeveiliging moet passen bij het risico op inbraak voor de betreffende woning of bedrijfspand. ABL beveiliging helpt u om conform de BORG bouwkundige eisen de beveiliging te realiseren. Het maakt ons bevoegd om niet alleen bouwkundige beveiligingsmaatregelen te adviseren, maar ze ook in alle risicoklassen aan te brengen. Meer informatie vindt u in de bijlage bouwkundige beveiliging.
 Op de website van het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid www.hetccv.nl, vindt u meer informatie over de regelgeving. 

VRKI

Met de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) kan bepaald worden welke beveiligingsmaatregelen er nodig zijn in een bepaalde risicoklasse. De indeling is mede in samenspraak met de verzekerinsbranche tot stand gekomen. Bij VRKI gaat het om zware risico’s, hogere inboedelwaarde en/of hogere attractieve waarde. Attractieve zaken zijn bijvoorbeeld audiovisuele- en computerapparatuur, lijfsieraden, contant geld, antiek en kunst.

NEN-NORMEN

Verschillende Nederlandse (NEN) en Europese (EN) normeringen hebben te maken hebben met mechanische en bouwkundige beveiliging. We sommen er een aantal op:

NORMEN VOOR INBRAAKVEILIGHEID

NEN5089 inbraakwerendheid van hang- en sluitwerk
NEN-EN 1670:1998 Bestandheid tegen corrosie van hang- en sluitwerk
NEN-EN 12320 Eisen aan hangsloten en beslag voor hangsloten
NEN 5096 inbraakwerendheid van gevelelementen met deuren, ramen, luiken en vaste vullingen

NORMEN VOOR VLUCHTWEGEN

NEN-EN 179 vluchtwegnormen voor nooddeuren
NEN-EN 1125 vluchtwegnormen voor paniekdeuren

NORMEN VOOR ORGANISATIES

NEN-EN-ISO 9001 kwaliteitsmanagementsystemen
NEN-EN-ISO/IEC 17025 beproevings- en kalibratielaboratoria
NEN-EN 45011 certificatie-instellingen die productcertificatie uitvoeren
NEN-EN 45012 certificatie-instellingen die kwaliteitssysteemcertificatie uitvoeren

Voor meer informatie kunt u terecht op www.nen.nl

Stel vrijblijvend je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.