SKG Keurmerk


Het SKG Keurmerk: Garantie van Veiligheid

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die zich toelegt op het testen en certificeren van de kwaliteit en veiligheid van hang- en sluitwerk in de bouw- en gevelindustrie.

Wat is het SKG Keurmerk?

Het SKG keurmerk is een keurmerk dat wordt toegekend aan hang- en sluitwerk dat voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen. Producten die dit keurmerk dragen, hebben met succes verschillende testen doorstaan op het gebied van inbraakwerendheid, duurzaamheid en functionaliteit.

Hoe werkt het SKG Keurmerk?

Het SKG keurmerk kent verschillende niveaus van certificering, aangeduid met één, twee of drie sterren. Deze sterren geven aan in welke mate het geteste hang- en sluitwerk bestand is tegen inbraakpogingen. Hoe meer sterren een product heeft, hoe hoger de inbraakwerendheid ervan. Producten met drie sterren bieden de hoogste mate van bescherming tegen inbraak.

Waarom is het SKG Keurmerk belangrijk?

Het SKG keurmerk biedt consumenten en professionals de zekerheid dat zij kiezen voor producten van hoge kwaliteit en bewezen veiligheid. Het biedt bescherming tegen inbraken en verhoogt de veiligheid van woningen, gebouwen en eigendommen. Verzekeraars erkennen vaak het belang van het SKG keurmerk en kunnen zelfs eisen dat bepaalde hang- en sluitwerkproducten het keurmerk dragen om in aanmerking te komen voor verzekeringen.

Waar vind ik producten met het SKG Keurmerk?

Producten met het SKG keurmerk zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde bouw- en veiligheidswinkels, evenals bij gecertificeerde leveranciers en fabrikanten. Bij het aanschaffen van hang- en sluitwerk is het raadzaam om specifiek te letten op het aantal sterren dat het product draagt, zodat u kunt verzekeren dat het voldoet aan uw veiligheidseisen.

Stel vrijblijvend je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.