Het BORG bouwkundige certificaat: wat is het en waarom is het belangrijk?

Als ondernemer wilt u uw bedrijf natuurlijk goed beveiligen tegen inbraak en diefstal. Een van de manieren om dit te doen is door het aanleggen van bouwkundige beveiliging. Verzekeraars eisen vaak dat bedrijven een BORG bouwkundige certificaat hebben voordat zij een inbraakverzekering afsluiten. Maar wat houdt dit certificaat precies in?

BORG bouwkundige certificaat

Het BORG bouwkundige certificaat is een keurmerk dat wordt uitgegeven door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Dit keurmerk is bedoeld voor bedrijven die bouwkundige beveiligingsmaatregelen hebben getroffen om hun pand te beschermen tegen inbraak en diefstal.

Het BORG bouwkundige certificaat bestaat uit verschillende niveaus, die worden aangeduid met de letters BK. De verschillende BK-niveaus geven aan hoe inbraakwerend het pand is en hoe groot de kans op een geslaagde inbraak is. Het hoogste niveau is BK4 en het laagste niveau is BK1.

BK-niveaus

  • BK1: Bouwkundige maatregelen met functionerend hang- en sluitwerk en goede kwaliteit van de gevelelementen
  • BK2: Bouwkundige maatregelen met prestatie-eis van 3 minuten inbraakwerendheid
  • BK3: Bouwkundige maatregelen met prestatie-eis van 5 minuten inbraakwerendheid
  • BK4: Bouwkundige maatregelen met prestatie-eis van 10 minuten inbraakwerendheid

ABL Beveiliging BORG gecertificeerd

ABL Beveiliging is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van bouwkundige beveiliging voor bedrijven. Het bedrijf is BORG gecertificeerd en mag het BORG bouwkundige certificaat afgeven. Bent u opzoek naar een BORG Bouwkundig certificaat? Neem dan contact met ons op via 0318 481432 of mail naar info@ablbeveiliging.nl.

Borg Bouwkundig certificaat ABL Beveiliging

Stel vrijblijvend je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.