Kleefmagneet

Wat is een kleefmagneet?

Een kleefmagneet bestaat eigenlijk uit 2 dingen, de magneet en de ankerplaat. De magneet wordt op het niet bewegende deel van de deur gemonteerd, de ankerplaat wordt op het bewegende deel gemonteerd.

 

De magneet wordt aangesloten op 12 of 24v en werkt via het ruststroom principe. Dit betekent dat, zodra er spanning weg valt de deur open is. Als de deur sluit maakt de ankerplaat weer contact met de magneet, en wordt de deur weer vastgehouden. Voor het schakelen van de magneet dient er aan beide zijden van de deur een aansturing te zijn.

 

 

Soorten kleefmagneten

Kleefmagneet 300kg

Er zijn verschillende soorten kleefmagneten op de markt, ABL beveiliging kan deze zowel leveren als monteren.

 

 

Zie onderstaand de meest gebruikte soorten.

Kleefmagneet

De normale kleefmagneet vergrendeld de deur zodra de ankerplaat en magneet contact met elkaar maken. Deze magneten zijn te krijgen in zowel een opbouw als inbouw behuizing, of waterdicht. De magneten hebben een houdkracht van 130 kg tot aan 550 kg, afhankelijk van het model. Deze magneten zorgen voor een goed beveiligde situatie.

 

 

Shearlock magneet

Shearlock kleefmagneet

De Shearlock magneten hebben een extra vergrendeling, zodra de deur dichtvalt en de ankerplaat voor de magneet komt wordt deze aangetrokken. De pinnen die in de magneet zitten schuiven dan uit en vergrendelen in de ankerplaat, hierdoor is de deur stevig vergrendeld. Deze oplossing creëert een goed beveiligde situatie, maar kan indien niet goed toegepast voor storingen zorgen.

 

 

ABL Beveiliging

Naast het leveren van kleefmagneten kan ABL Beveiliging deze ook monteren. Ook bij storing van een kleefmagneet kunt u terecht bij ABL Beveiliging. Voor een vraag of advies staat ABL Beveiliging u graag te woord.

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie over kleefmagneten kunt u contact opnemen via het contactformulier of bel naar: 0318-481432. Vraag voor de prijs van een kleefmagneet gratis een offerte aan.

Stel vrijblijvend je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.