Vluchtwegcontrole

Vluchtdeuren horen alleen in geval van nood gebruikt te worden. In de praktijk worden ze ook gebruikt als korte weg naar buiten, bijvoorbeeld om te roken. De nooduitgang wordt geopend om te ventileren, om collega’s binnen te laten en om spullen (al dan niet ontvreemd) naar buiten te brengen. Vluchtdeuren zijn dus een risico als het gaat om de veiligheid en inbraakwerendheid van het gebouw.

Met vluchtwegcontrole voorkomt u dat vluchtdeuren misbruikt worden zonder dat u concessies hoeft te doen aan de vluchtveiligheid en aan de inbraakwerendheid van het gebouw.

 

LIPS DEURWACHTER

LIPS Deurwachter is een zelfstandig we rkend alarm dat afgaat wanneer de nooduitgang ongeoorloofd wordt ge

bruikt. Deze beveiliging van de nooduitgang is eenvoudig te monteren, ook op bestaande deuren. Er is geen bedrading voor nodig. De Deurwachter schrikt mogelijk misbruik af: visueel en door een vooralarm bij lichte bediening van de deurkruk. De alarmfunctie kan overigens in- en uitgeschakeld worden.

 

GFS EXIT CONTROL 179/1125

De Gfs Exit  Control 179 wordt gebruikt bij deurkrukken en de Gfs Exit Control 1125 bij paniekstangen. Beide systemen zitten direct onder de deurkruk of paniekstang. Wordt deze ingedrukt, dan gaat het vooralarm af. Drukt iemand door, dan schuift de Exit Control naar beneden en gaat de deur open.

Een akoestisch alarm klinkt om te waarschuwen voor oneigenlijk gebruik van de nooduitgang. Dit signaal kan worden doorgemeld naar bijvoorbeeld de portier of centrale meldkamer. Resetten gebeurt met de systeemsleutel. Er is ook een dagstand mogelijk, waardoor de deur gebruikt kan worden zonder het alarm te activeren.

 

GFS PANIC BAR ALARM / GFS PUSH BAR ALARM

De Gfs Panic Bar Alarm is draadloos, batterij gevoed en gemakkelijk te installeren. Het systeem blokkeert de paniekstang en waarschuwt met een sticker ‘ALARM’ of ‘STOP’ tegen misbruik van de nooduitgang. Resetten gebeurt met de systeemsleutel.

De Gfs Push Bar Alarm doet eigenlijk hetzelfde, maar werkt met paniek duwbalken. Het systeem is standaard voorzien van een vooralarm. Wat de batterij betreft: wanneer het voltage onder de 8 V komt, klinkt een waarschuwingssignaal (gedurende een dag of 10). Draadloze doormelding is mogelijk (868,3 Mhz).

 

ABL Beveiliging

Naast het leveren van vluchtwegbeveiliging kan ABL Beveiliging de vluchtwegbeveiliging ook monteren. Ook bij storing van een elektrisch slot kunt u terecht bij ABL Beveiliging. Voor vragen of advies staat ABL Beveiliging u graag te woord.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over vluchtwegbeveiliging kunt u contact opnemen via het contactformulier of bel naar: 0318-481432. Vraag voor de prijs van vluchtwegbeveiliging gratis een offerte aan.

Stel vrijblijvend je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.