Paniekslot

Paniekslot inbouw

Een anti-paniekslot is een insteekslot dat van binnenuit altijd geopend kan worden. Ook als het slot op de nachtschoot staat opent u het slot simpelweg met de deurkruk. De slotenPaniekslot zijn zelfvergrendelend: zodra de deur dicht valt zit deze gelijk op slot. Er zijn ook elektronische panieksloten: solenoidsloten (met spoel) met krukbesturing en een paniekfunctie.

Dit slot vergrendeld automatisch wanneer de schoten het kozijn raken.

Er zijn voor de ontgrendeling 2 manieren:

Het bedienen van de kruk

  • Het openen met sleutel

Dit slot kan/mag ingezet worden als paniekslot waarbij de gebruikers kunnen vluchten zonder sleutel of extra voorwerp.

Offerte aanvragen  Contact >>

 

Elektronisch Paniekslot

Een elektronisch paniekslot houdt de deurkruk aan de buitenzijde ‘lam’, totdat het aangesloten systeem toegang geeft. Het slot zelf kan wisselen tussen rust- en arbeidsstroom. Daarnaast hebben de elektronische sloten een groot aantal signaleringscontacten. Besturingen zijn niet nodig en de sloten kunnen vanuit toegangscontrole systemen worden gevoed.

Het grote voordeel van solenoidsloten ten op zichten van motorsloten is de levensduur, dit door de verschillen in handelingen die de motoren moeten uitvoeren.

Toepassingen panieksloten

Panieksloten kunnen in meerdere situaties worden toegepast. Als een deur aan de buitenkant moeten worden aangesloten op een toegangssysteem dan moet er een elektronisch paniekslot komen. Als dit niet het geval is dan kan er een mechanisch paniekslot worden geplaatst. Aan de buitenzijde komt een greep te zitten en het slot dient met de sleutel ontgrendeld te worden. Aan  binnenzijde wordt een kruk of paniekbalk geplaatst, hiermee kan er altijd gevlucht worden. Deze sloten kunnen worden toegepast op houten en aluminium deuren en zijn te verkrijgen in zowel enkelpunt als meerpunt varianten.

Montage Paniekslot door ABL Beveiliging

Naast het leveren van panieksloten kan ABL Beveiliging deze ook monteren. Ook voor reparatie van panieksloten kunt u terecht bij ABL Beveiliging. Voor een vraag of advies staat ABL Beveiliging u graag te woord.

Meer informatie

Voor meer informatie over panieksloten of andere producten zoals een automatische deurdranger voor uw bedrijf kunt u contact opnemen via het contactformulier of bel naar: 0318-481432.

 

Offerte aanvragen  Contact >>

Stel vrijblijvend je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.